Skip to content

Klaverundervisning – for børn og voksne

Vil du gerne lære:

  • at kunne læse noder og becifring?
  • at spille kendte og ukendte melodier ?
  • at sidde rigtigt ved klaveret?
  • at kunne spille med begge hænder
  • at få et fortroligt forhold til dit instrument

Den første gang vi mødes, taler vi sammen – om dine forudsætninger og dine forventninger. Jeg hører dig spille og vi lægger i fællesskab en strategi for de følgende klaverlektioner med udgangspunkt i dit niveau.

Herefter er det min opgave som lærer, at lytte til dit spil og spille for dig, at forberede nodemateriale, give dig spilleteknikker og vise dig, hvordan du skal sidde ved klaveret.  Alt  dette vil hjælpe dig til at bevare og øge din spilleglæde!

Nogle af mine elever er bedst til at spille efter gehør.  Det betyder at de kan huske en melodi og har let ved at spille den udenad på klaveret. Andre er meget bedre til at læse og spille efter noder. Jeg synes det er en stor fordel at kunne læse noder.  Du skal bare være forberedt på, at det godt kan tage et stykke tid inden du mestrer det fuldstændigt som med ethvert andet sprog.

Hvis du vil spille brugsklaver og becifringsspil er det en god ide at blive fortrolig med de enkelte akkorder og kende deres omvendinger. Så kan du nemlig bruge de enkelte toner som byggeklodser, når du skal tilpasse dem en bestemt melodi.

Jeg vil varmt anbefale at du sætter tid af til at øve derhjemme – hellere flere gange om ugen i kortere tid (f.eks. 10-15 min.) end en gang, dagen før du skal til klaver.

Vil du undervises i klaver?

Så kontakt mig for at høre om priser og for at aftale nærmere…

En gang om året mødes elever, forældre og venner til en elevkoncert. 

Hvad spiller vi?

Til de voksne begyndere har jeg fundet ny inspiration i “Adult Piano Method” af Fred Kern m.fl. udgivet på Hal Leonard. Se evt. på biblioteket under 78.5301. Jeg bruger også andre populære klaverskoler med kendte klassikere og også gerne rytmiske sange og klaverkompositioner.

En god pædagogisk klaverbog på dansk og især velegnet til børn fra 8 – 12 år er Åse Søderqvist-Spering’s “Gehør på klaver – med mer´” Bind 1, 2, 3.

Til de yngste bruger jeg “Klaverleg” af Pernille Holm Kofod. Her opereres med symboler: Citroner, elefanter eller drager i stedet for noder. Fordelen ved bogen er de skønne billeder og de mange kendte danske børnesange i et stort og lækkert format.

Jeg supplerer denne bog med mine egne 2. stemmer og venstrehåndsgreb. Det er efter min mening vigtigt at både højre og venstre hånd spiller klaver fra starten. Det princip har de efterfølgende bøger i samme serie rettet op på. Klaverleg” fra ’14 og Jul og januar – klaverleg!” fra ’15.

Hvor og hvornår foregår klaverundervisningen?

Undervisningen tilbydes både mandage ml. kl. 16:00-19:00 (i Husum) og onsdage ml. kl. 14:00-16:00 og ml. kl. 19:00-21.30. (NV)

Passer tiderne dig ikke, er du velkommen til at kontakte mig alligevel.
Måske kan vi sammen finde en løsning, som passer os begge.

Musikforretningen Juhl-Sørensen

Min undervisning foregår enten i lokale 1 eller i lokale 3.

I samme hus som Juhl-Sørensens forretning er en indgang til et opholdsrum med adgang til toilet og mulighed for at købe drikkevarer. Du går op ad en trappe til lokale 1.

“Jeg vil gerne takke dig af hjertet for at have søgt og fundet en måde at fange Johanna på. Hun var begejstret i onsdags og satte sig straks ved klaveret, da vi kom hjem. Hun har spillet hver dag siden.”

– DORIS ROTH

“Jeg sætter pris på, at jeg altid går fra din undervisning med ny energi og med lyst til at øve. Mit band har også påpeget, at der er kommet mere variation og sikkerhed i min spillestil.”

– ALEXANDER, KLAVERELEV

“Min datter er simpelthen så begejstret for det klaverspil – og det giver hende så fantastisk meget glæde.”

– MOR TIL ELEV

Klaver og sang

Akkompagner dig selv ved klaveret og bliv bedre til at synge samtidig med at du spiller.

Du henter dine yndlingssange ned fra nettet og vi arbejder med at gøre dem til dine sange via overskueligt becifringsspil, og lette sangøvelser der har fokus på vejrtrækning, støtte og udtryk.

Kontakt mig for at høre om priser og for at aftale nærmere…

lise-klaver